Seven Seas
Seven Seas

منتدى يهتم بأهتمامات الشباب والأسرة الشرقية

بحـث
 
 

نتائج البحث
 


Rechercher بحث متقدم

المواضيع الأخيرة
» البحر يعاااالج الأكتئاب
السبت فبراير 15, 2014 2:45 am من طرف Dr mohamed Zeweil Magdy

» لمـــــــاذا
الثلاثاء أبريل 02, 2013 12:09 pm من طرف alshimaa

» *على اسم مصر*
السبت مايو 21, 2011 11:17 pm من طرف عروسة البحر

» العصفور الذى ابكى الملايين !!!
السبت مايو 21, 2011 10:32 pm من طرف عروسة البحر

» احمد المسلمانى
الخميس مايو 05, 2011 3:27 am من طرف nary

» قصة حب وكذبة العمر
الأربعاء مارس 09, 2011 2:12 am من طرف nary

» English proverbs
الإثنين مارس 07, 2011 2:53 am من طرف nary

» أسهل "100" جملة "إنجليزية" مترجمه بالعربيه !!
الإثنين مارس 07, 2011 2:48 am من طرف nary

» كلمات انجليزيه خطيرة احذروهاااااااااااااااا
الإثنين مارس 07, 2011 2:33 am من طرف nary

التبادل الاعلاني

أهلا وسهلا بك زائرنا الكريم, أنت لم تقم بتسجيل الدخول بعد! يشرفنا أن تقوم بالدخول أو التسجيل إذا رغبت بالمشاركة في المنتدى

طريقة عمل انواع التورتات بالصور

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل  رسالة [صفحة 1 من اصل 1]

1 طريقة عمل انواع التورتات بالصور في الثلاثاء يناير 05, 2010 8:07 pm

عروسة البحر


عضو مميز
عضو مميز
جايبة لكم موضوع رائع ان شاء الله يعجبكم عن التورتات وكيفيه عملها وان شاء الله الموضوع يكون له اجزاء عن كيفية تزيين التورتات

كيكة موس الشوكولاته

المقادير:
شريحه من الكيك الاسفنجي بالشكولاته
كاس كريم شانتيه
ظرف جلاتين مذوب في ماء ساخن
كاس كريمه باتسيير بالشكولاته
للوجه كرز وكريمه شانتيه
للجوانب شكولاته



الطريقه:
توضع شريحه الكيك في القالب المتحرك
نسقي الكيكه بالشيره
نخلط الكريم شانتيه بالكريم باتسيير ثم نضيف عليهم الجلاتين المذوب
تصب على الكيكه وتدخل في الثلاجه لمده يوم كامل
تزين بالكرز والكريمه والشكولاته0

كيكه موس الليمون


المقادير:
شريحه من الكيك الاسفنجي بالفانليا
كاس كريم باتسيير
كاس كريم شانتيه
ظرف جلاتين مذوب بماء ساخن
ملعقه من نكهة الليمون
كيس جلي بالليمون مذوب
للوجه كريمه شانتيه وشرائح من اللوز والليمون

الطريقه:
توضع الشريحه في قالب متحرك
نخلط الكريم شانتيه والكريم باتسيير ونكهة الليمون والجلاتين مع بعض جيدا
تصب على الكيكه وتدخل الثلاجه يوم كامل
تصب جلي الليمون على الوجه بالتدريج
يجمل ويقدم

كيكه الشاكلت شبس او قطع الشكولاته


المقادير:
شريحه من الكيك الاسفنجي
كاس كريمه باتسيير
كاس كريمه شانتيه
نص كاس من قطع الشكولاته
ظرف جلاتين مذوب
للوجه كريمه الغناش والجوانب شكولاته

الطريقه:
توضع شريحه من البلاسيك اسفل الطبق
تخلط الكريم باتسيير مع الكريم شانتيه والجلاتين وقطع الشكولاته
نصب ربع كميه الكريمه في الطبق ثم نضيف الكيكه ثم الكريمه الباقيه
ترش بالشكولاته على والوجه وتدخل الثلاجه لمده يوم تخرج وتجمل

هنا طريقة عمل كيك الشوكولاته عشان نعمل بيها اى تورته شوكولاته



6 بيضات

50 جرام سكر خشن

75 جرام سكر بودرة

150 جرام شوكولاتة خام

150 جرام زبده

150 جرام دقيق

)25 جرام كورن فلاور

فانيليا


للحشو

½ ليتر كريمة لبانى

100 جرام سكر بودرة

لتجميل وتزين الوجه

200 جرام شوكولاته خام

100 جرام زبده



مهم جدا عملية فصل الصفار عن البياض فى عمل التورتات

نخفق الصفار من 75 جرام بس من السكر البودرة

الخطو التانيه على حمام مائى دوبى 150 جرام من الشكولاته الخام وسيبيها
لما تبرد تماما وبعدين ضيفيها للفصار ببطىء شديد ولا تنسى عدم استخدام
المضرب كله بالمعلقه الخشب او الكاوتشوك

ناخد ال150 جرام ذبدة وغالبا بيتكون باكو كامل
نخفقه كويس بالمضرب لحد ما تصبح شبه الكريمه تماما

وبعدين نضيفه للخليط السابق
يعنى اصبح عندنا الصفار مع السكر والشوكولاته وبعدين الزبده المخفوقه

وفى النهاية نخفق البياض لوحده مع اضافة 50 جرام من السكر الخشن خفق جيد جدا بالمضرب الكهربائى

ونضيفه على الخليط بخفه وببطىء شديد جدا وبرضه التقليب بالملعقه الخشب او الكاوتشوك

وفى النهاية نخلط الكورن فلاور او النشا على الدجقيق ونضيفه ببطىء مععلقه معلقه للخليط السابق وبالتقليب البطىء ..

كده اصبحت العجينة جاهزة للفرن فى القالب او الصنيه بقى عندنا كيكه التورته جاهزة للفرن...
احشيهابالكريمهاللبانىالمخفوقهبالسكر(تديكىكريمشانتى رائع)
وزينيهابالشوكولابالزبده

بالمناسبه العجينة دى ممكن تعملى بيها جاتوه

وهى معروفه باسم

ساشير....

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة  رسالة [صفحة 1 من اصل 1]

صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى